Jeg forstår slet ikke at nogen køber færdig kransekage. Jeg synes den er alt for sød.
Min opskrift er ganske nem:
750 g ren Odense marcipan, 170 g flormelis, 1 bæger æggehvide (1½ hvide).
På med et par tynde gummihandsker, så hænger marcipanmassen ikke i.
Marcipanen plukkes i stykker og kommes ned i skålen med flomelis. Æltes lidt sammen med hænderne. Æggehviden tilsættes lidt efter lidt. Det hele æltes til en ensartet masse.
Lidt flormelis på bordet, og massen trilles i stænger, der skæres i passende stykker. Kan evt. få en tur ned i hakkede nødder.
Sættes på bagepapir. Bages ved 210 /220 grader ca. 8-10 min.
Tjek at stykkerne ikke blive for mørke i bunden. Flyt evt. pladen lidt højere op i ovnen.
Kan pyntes med smeltet chokolade eller skriverglasur.
Velbekomme
2 kommentarer:
Jeg er så enig! Men jeg er glad i kransekake, så jeg tar gjerne din oppskrift! Takk!
Takk for hyggelig hilsen i bloggen min, og takk for kransekakeoppskrift! Den må jeg sannelig prøve til påsken, finner Odense marsipan i nærbutikken her og den er aller best. Ellers har jeg tittet i bloggen din og beundret alt det fine her, for en nydelig fugl, og den fabeltrøjen er bare fabelaktig flott!
Ha det godt!
Send en kommentar