torsdag den 13. august 2009

Bornholm rundt i veteranbil

Et par af vores venner havde inviteret os med til det årlige veteranrally på Bornholm, som finder sted den første week-end i juli.
Ford A'en blev pakket og onsdag den 1. juli og turen gik via Sjælland, Sydsverige til Ystad/Rønne i moderat hyggeligt tempo. Vejret var kanon og vi fandt vores lejede sommerhus ad de små veje i Østre Sømarken, syd for Åkirkeby tæt på strand og vand.

Vi fandt nemt vej ned til stranden (som lå umiddelbart vest for Dueodde), og så et sjældent syn: Østersøen i havblik flere hundrede meter ud. Stranden var fyldt med flade skiferstykker i det hvide sand - suveræne til at slå smut med.
Af en eller anden grund var der næsten ingen mennesker på stranden. De var nok allesammen ovre ved Dueodde/Balka strand :-)
Vi gik videre ad stranden mod Dueodde og fandt en lillebitte fiskerhavn med plads til 4-5 kuttere. Havnen var beskyttet af store jernplader mod vandsiden og der var plantet blomster i dækkene, der hang som bolværk mod jernplader og fiskerhavnens lille gangbro.
Gangbroen førte ind til land over tang og ildelugtende sand (nok p.g.a det varme vejr).
For enden af gangbroen fik vi øje på Bakkarøgeriet med nyrøgede sild og laks.
Her blev vores mænner sendt ned for at købe aftensmad en af de aftner, hvor vi ikke gad køre ud for at spise. Da de kom tilbage, havde de ikke blot købt lækker nyrøget fisk, men havde også meldt os til et arrangement med fiskebord og underholdning af Siggi Bjørns med band den efterfølgende aften.
Det var en oplevelse af de store: god mad, hyggelige rammer, men allermest : fantastisk og eminent underholdning, som nåede 100% ud over scenekanten, og et totalt medlevende publikum.
Siggi Bjøns underholder på Bakkarøgeriet

Vi fik set nærmest hele Bornholm på vores daglige køreture på kryds og tværs af øen.
Benene strækkes

Udsalg nærlæses nede ved boderne.

Pause ved vandet - med vores uundværlige følgesvend: køletasken med drikkevarer :-)

Selve rallyet startede lørdag formiddag, hvor alle deltagere samledes og fik udleveret løbsdetaljer.

Så blev biler og motorcykler sendt af sted i flere retninger med vejbeskrivelse for at finde 10 poster rundt på øen. Ved hver post skulle chaufføren løse en opgave og fik points. Det gjaldt om at få færrest point.
Sjove opgaver, som f.eks.

Her flyttes badeænder fra grøn til lilla badebassin på tid ved hjælp af 2 lange spisepinde - ikke nemt.

Her bindes et knob magen til det færdige, der er vist ved siden af - på tid.

Som det ses var vejret rigtig sommerligt - nærmest for varmt til at sidde i en bil.
Rallyet sluttede af med fællesspisning lørdag aftenen med jazzband. Søndag morgen fælles morgenbord med efterfølgende paradekørsel på øen.
Efter nogle pragtfulde dage gik turen atter hjemad søndag via Rønne/Køge - det var godtnok en lang sejltur........ 6½ time i dagtimerne, hvor forretningen med blade, guf og andet godt holdt lukket. Sikkert på grund af få passagerer, men alligevel for dårligt, for det er en lang sejltid.
Cafeteriet holdt åbent med salg af mad og drikke.
Hjemme igen blev vi godt modtaget af frk. Matisse (vores kat) som havde savnet os.

Sådan en tur er guld værd for sjælen: Tiden føles skruet tilbage til dengang ting gik lidt langsommere, ingen larmende trafikstøj, næsten ingen radio og tv, ingen motorej.
Det var brat opvågning at køre i land i Køge og derefter direkte ud på motorvejen med al den trafik og støj.
Det har været en stor oplevelse, der ikke kan bookes på Nettet eller købes hos et bureau.
At sætte den bil i stand - ene mand - fra rustbunke til en funklende flot Ford A med egne hænder, har krævet tusindvis af arbejdstimer, så det er med ærbødighed at man sætter sig ind bagi på sofasædet og lader sig transportere rundt med max. 70 km i timen.

Ingen kommentarer:

Velkommen

Velkommen til Mormorstrik - en lille hobbyblog

Her ligger mine nørklerier til skue, især sjalerne er et hyggeligt håndarbejde, der kan kombineres med tv-kiggeri.

Jeg er altid glad for kommentarer til indlæg - kan lægges her på siden eller sendes til mormorstrik(@)gmail.com
Udelad parantesen i mailadressen.

Mit overskudslager bliver solgt via Mormorstrik på Amio.dk eller via min blog http://sjaler.blogspot.com/